Zin in Zondag

Activiteiten

Ook zo'n Zin in Zondag?

Ieder weekend is er iets leuks te doen in de Bibliotheek. Muziek, theater, erfgoed, literatuur, kunst en cultuur… Alles komt aan bod!

De bieb bruist op Zondag!

Of je nu houdt van kunst, muziek, dans, literatuur of op zoek bent naar een activiteit voor het hele gezin: tijdens Zin in Zondag is er voor iedereen wat te beleven in de bieb! We organiseren voorstellingen, lezingen, workshops, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Iedereen mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Binnenkort op het programma

Lezing: hardloopwijsheden

Op zondag 3 maart wordt de 20 van Alphen gelopen. Vandaar dat we de zondag eraan voorafgaand een lezing organiseren over hardlopen! Tijdens deze lezing ontrafelt wetenschapsjournalist en hardlooptrainer Mariska van Sprundel de wetenschap achter hardlopen. Met adviezen waar elke beginneling of gevorderde loper mee uit de voeten kan.

25 februari in Bibliotheek Alphen-Centrum

Sfeerimpressie

Neem een kijkje bij een paar van onze vorige Zin in Zondag edities!

 • Lezing: het geheim van de Groene Man ontrafeld

  Abe de Verteller kwam een nieuwe jaar Zin in Zondag aftrappen, en vertelde vol enthousiasme over de bijzondere verschijning van “Groene Mannen” op en in vele (historische) gebouwen wereldwijd, en zeker ook in Nederland. Er werd geboeid geluisterd naar zijn verhaal, dat inging op geschiedenis, culturele antropologie, symboliek en architectuur.

 • Break-in-box

  Een Break-in Box is een omgekeerde escaperoom, waar je ín moet breken om een raadsel op te lossen. We hebben het afgelopen jaar drie verschillende boxen gespeeld in de Bibliotheek: Atlantikwall, Archeologie en Limes. Al spelende hebben de kinderen kennis opgedaan van de Tweede Wereldoorlog, archeologische technieken en het Romeinse verleden.

 • Boekvouwkunst

  Zonde om oude boeken weg te gooien, je kunt ze namelijk omtoveren tot een nieuw kunstwerk! In het voorjaar kwam Renate (@rebookedbyrenate) uitleg geven over een nieuwe boekvouwtechniek: het schaduweffect. Dat beviel zo goed dat de groep haar graag zo snel mogelijk weer wil ontvangen!

 • Djembé workshop (groot)ouder-kind

  Djembé Défi geeft al jaren djembé workshops in allerlei contexten, van basisschoolklassen tot teambuildinguitjes, en dat was te merken. Vol energie en schwung kreeg hij een groep (groot)ouders en (klein)kinderen gezamenlijk aan het drummen. Menig bibliotheekbezoeker werd blij verrast door deze gecoördineerde geluidsexplosie!