Zin in Zondag

Activiteiten

Ook zo'n Zin in Zondag?

Ieder weekend is er iets leuks te doen in de Bibliotheek. Muziek, theater, erfgoed, literatuur, kunst en cultuur… Alles komt aan bod!

De bieb bruist op Zondag!

Of je nu houdt van kunst, muziek, dans, literatuur of op zoek bent naar een activiteit voor het hele gezin: tijdens Zin in Zondag is er voor iedereen wat te beleven in de bieb! We organiseren voorstellingen, lezingen, workshops, kinderactiviteiten en nog veel meer.

Iedereen mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Binnenkort op het programma

Zondag 18 augustus: Totems maken van karton (6+)

Tijdens deze workshop leren we wie de Indianen waren en of zij nog bestaan. Wat is een totem en waar werd dit voor gebruikt? Doe gezellig mee, laat je fantasie de vrije loop en bekijk aan het einde wat voor moois we met z'n allen hebben gemaakt.

Meld je aan voor de workshop!

Sfeerimpressie

Neem een kijkje bij een paar van onze vorige Zin in Zondag-edities!

 • Lezing Joris Escher

  De activiteitenruimtes stroomden vol voor een lezing van Joris Escher over zijn oudoom M.C. Escher. Joris publiceerde onlangs een boek over zijn beroemde familielid, en vertelde boeiend over zijn zoektocht naar het karakter en de inspiratiebronnen van zijn oudoom.

 • Spoken Word-workshop

  Bij de schrijf-/voordrachtworkshop van Elten Kiene zagen we een leuk fenomeen: jongvolwassenen waren in de meerderheid tijdens deze intieme, diepgaande sessie, waarin gedachten en gevoelens op indrukwekkende wijze onder woorden werden gebracht en gedeeld werden met elkaar.

 • Kunstlezing over de familie Bruegel

  Kunstminnend Alphen werd weer op haar wenken bediend tijdens de lezing van Hoo-Man Chan over vijf generaties Bruegel. Hoo-Man zoomde in op een tiental schilderijen en vertelde daarmee niet alleen een verhaal over veranderende schildertradities door de jaren heen, maar wees de aanwezigen ook op allerhande verstopte symboliek en grappige details.

 • Django à Paris

  Tijdens dit muzikale optreden stond de muziek en het leven in Parijs van de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt centraal. Drie muzikanten verzorgden een inspirerende, verhalende voorstelling met anekdotes en livemuziek.

 • Snap je stad-quiz i.s.m. CAS Alphen

  De activiteitenruimtes zaten stampvol tijdens de 'Snap je stad'-quiz. In samenwerking met Centrum voor Architectuur en Stedenbouw werden er achttien teams onderworpen aan vragen over oude en nieuwe gebouwen, architecten en bouwstijlen in Alpen, met een link naar het grotere geheel.


Kunst & Cultuur in de bieb