Foto-expositie Jean Paul Witteman

Gepubliceerd op: 17 februari 2023 10:00

Jean Paul Witteman exposeert van 17 februari t/m 20 maart een selectie van zijn foto's op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

Achtergrondinformatie

Jean Paul vertelt: 'Als hooggevoelig (HSP’er) en heldervoelend persoon is fotograferen de ultieme methode voor bewustwording en genieten van het moment. Bovendien is het ook een manier om de wereld vanuit mijn gezichtspunt te laten zien. Ik ervaar onze kapitalistische samenleving als waanzin. Ik ben dan ook een grote fan van de Braziliaan Ricardo Semler. De filosofie van deze man is meer dan fantastisch: samenwerken op basis van liefde, gelijkwaardigheid en respect. 'Als je het beter hebt dan een ander, bouw je geen hoger hek maar een langere tafel.''

'Ik heb een sterke drang de zelfkant van de samenleving vast te leggen, wat te maken heeft met mijn pittige jeugd. Ik toon graag zwervers, daklozen, prostituees, pooiers, oude mensen en armoede. Deze doelgroepen zijn moeilijk vast te leggen. Straatfotografie is daarvoor een mooie methode. Het vertelt vaak het verhaal van het echte leven. Vaak is er ongepolijst en ontwapenend contact. Geweldig leuk om te doen.
Wil je meer over mij te weten komen? Lees dan ook mijn straatfotografie-boek van Amsterdam. Heel veel kijkplezier!
'

Contactgegevens
Meer weten over zijn werk? Neem dan gerust contact met Jean Paul op.