Expositie Galerie Alphen Art

Gepubliceerd op: 21 februari 2024 10:00

Galerie Sta-Art in Alphen aan den Rijn exposeert van 16 februari t/m 20 maart een gevarieerd aanbod aan kunst van acht kunstenaars. In Bibliotheek Alphen-Centrum is ook een deel van de expositie ingericht, op de eerste verdieping tegenover de activiteitenruimtes en in de plexiglasbakken op de tweede verdieping.

Over de kunstenaars

Ans Duin schildert haar verlangen naar kleur, bloemen, geur, een lieflijke wereld. Even wegdromen in het landschap en weg van de dagelijkse werkelijkheid. Kunst laat Ans ook het leven omarmen en accepteren in al zijn vormen, vreugde en verdriet. Het schilderen zelf is voor haar minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Als zij schildert zoekt haar drang tot scheppen een uitweg en verwerkt zij zo haar opgedane indrukken.

Els de Jong is kunstenares in hart en nieren. Ze exposeert regelmatig keramiek en beeldhouwwerk in Galerie Alphen Art. Haar werk sluit aan op dingen die zij in het dagelijks leven tegenkomt en haar een blij gevoel geven. Deze keer exposeert ze grote werken in keramiek, beschilderd met glazuren. Het thema in deze werken is 'rozen', waarbij de matte ondergrond van haar vazen contrasteert met de glanzend uitgevoerde rozen.

Nanny Kooij is een kunstschilder die vooral naar de natuur wil schilderen met al het moois wat het te bieden heeft. Haar aansprekende schilderijen maakt zij bij voorkeur met olieverf, waardoor de schilderijen meer diepte en warmte krijgen. Ook de acrylverf-, aquarel-, krijt-, pastel- en tempera-technieken beheerst ze. Nanny: “Het is prachtig de natuur vast te leggen in een schilderij. Het maakt mij zeer gelukkig om te blijven schilderen. Het is ontzettend fijn als mensen van mijn schilderijen kunnen genieten”.

Ronald de Haas is dagelijks in Nieuwkoop in zijn atelier RED te vinden. Daar maakt hij voornamelijk schilderijen in acryl-/olieverf. Zijn kunstwerken zijn veelzijdig, kleurrijk en abstract. De inspiratie komt uit zichzelf: ervaringen uit zijn vroegere werk, zijn reizen naar Indonesië en zijn levenslange passie voor kunst worden in zijn schilderijen verwerkt. Zijn doel is mooie kunst voor betaalbare prijzen aan te bieden.

Galerie Alphen Art
Winkelcentrum Aarhof 41, 2406 BT Alphen aan den Rijn
Openingstijden: di. wo. vrij. 12.00 - 17.00 uur, zaterdag 11.00 - 16.00 uur
www.stichtingalphenart.nl, galerie@stichtingalphenart.nl