Expositie Emke van Heiningen

Gepubliceerd op: 16 januari 2024 10:00

Van 16 januari t/m 2 april 2024 - expositie van Emke van Heiningen. Het werk van Emke bestaat voornamelijk uit kleine, kleurrijke schilderijtjes van dieren met grappige, menselijke uitspraken en oneliners. Inspiratie doet ze vooral op op haar werk en op straat. Vervolgens koppelt ze de tekst aan een dier.

Achtergrondinformatie

Emke van Heiningen exposeert de komende tijd op de jeugdafdeling in Alphen-Centrum. Het werk van Emke bestaat voornamelijk uit kleine, kleurrijke schilderijtjes van dieren met grappige, menselijke uitspraken en oneliners. Inspiratie doet ze vooral op op haar werk en op straat. Vervolgens koppelt ze de tekst aan een dier. Van de schilderijtjes worden ook stickers gemaakt en die zijn onder andere verspreid in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam onder de naam Beesjûh.

In 2011 heeft Emke een cursus gevolgd bij de kunstacademie in Leiden en heeft deze hobby afgelopen jaar weer opgepakt. Ook hebben er afgelopen jaar ‘Beesjûhs’ gehangen in Hilton Leiden en Brussel, Doc theater, kunst in de kas en bibliotheek Den Haag en Pijnacker. Naast deze leuke hobby en haar gewone werk doet Emke nog één dag vrijwilligerswerk bij een atelier in Den Haag.