Expositie Boys in Heels 'Vrij om jezelf te zijn'

Gepubliceerd op: 31 oktober 2023 10:00

Van 31 oktober t/m 1 december 2023 - de expositie Boys in Heels is te zien in Bibliotheek Boskoop. Een fotoserie met jongens op hakken die er stoer, sexy en zowel mannelijk als vrouwelijk uitzien. Henk Veldhuizen, maker van verhalende en theatrale beelden, heeft deze serie gemaakt met de visie: “Vrij zijn om te voelen en te doen wat je wilt.” Bijvoorbeeld: waarom zou je als man geen hakken kunnen dragen?

Achtergrondinformatie

Met dit idee is deze serie ontstaan en gaandeweg werd voor Henk het belang van deze serie steeds duidelijker. Jezelf kunnen en mogen zijn is uiteindelijk nog helemaal niet zo vanzelfsprekend.

Tijdens de shoots biedt Henk de jongens deze vrijheid en ziet wat dit voor hen betekent. Ze krijgen steeds meer lef om te poseren en dat levert mooie en verrassende momenten op. Daarom wil Henk deze serie onder de aandacht brengen. “Het is belangrijk om je eigen pad te kunnen en mogen volgen.”

De serie bestaat inmiddels uit meer dan 20 beelden waarvan 6 in deze expositie te zien zijn. Ook zijn er momenteel 6 Boys in Heels te zien in een grote tentoonstelling in MartiniPlaza Groningen.

De Gemeente Alphen aan den Rijn en het cultuurplatform Khabbaz hebben in het kader van de Week van Respect in 2022 het mogelijk gemaakt om deze serie te laten zien en rondreizen in de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Henk Veldhuizen: Maker van verhalende en theatrale beelden
Instagram: hajeve_pictures
Website: www.hajeve-pictures.nl